Çınar Belediyesi Başkanından Duyarlılık Çağrısı: Parklarımızı ve Yeşil Alanlarımızı Koruyalım
Çınar Belediyesi Başkanından Duyarlılık Çağrısı: Parklarımızı ve Yeşil Alanlarımızı Koruyalım
Tarih : 23-03-2020 8 defa incelendi

Çınar Belediyesi tarafından yapılan parklara, yeşil alanlara kimliği belirsiz kişiler tarafından zarar veriliyor.

Çınar Belediyesi tarafından yatırım yapılarak yapılan ve yenilenen parklar, kimliği belirsiz kişiler tarafından tahribata uğratılırken, parklarda bulunan ağaçlar, banklar ve çeşitli araç gereçler kırılarak parklar işlevsizleştiriliyor. Fatih Mahallesi Parkı’nda bulunan çocuk oyun gurubunda bulunan geçiş platformu tamamen kırıldı. Ayrıca parkta çim alanda tekerlek yakılarak çimlere zarar verildi. Gazi Mahallesi Parkı’nda oturma banklarının tahtaları söküldü. Yeni Mahalle Parkı’nda ise yeni ekilen çam fidanları, kamelyalarda ateş yakıldı.

Parklara verilen tahribat ile ilgili konuşan Belediye Başkanımız Bedri Kaya ve Belediye Başkan Yardımcımız Necla Tamriş parkların ve yeşil alanların korunması için duyarlılık çağrısında bulundu.

‘Parklarımıza, Yeşil Alanlarımıza Sahip Çıkalım’

Çınar Belediye Başkanı Bedri Kaya, “Parklar insanların ruhsal ve fiziksel nefes alabilecekleri alanlardır. Toplum olarak çevreye duyarlı olmalıyız. İlçemizde toplamda 9 park bulunmakta. Göreve başladığımızda Fatih Mahallesi Parkı’nın çalışmalarını üstlendik ve parkı Çınar halkının hizmetine sunduk. Bugünden sonra da çeşitli park bahçe projelerimiz olacak. Çınar’da yaklaşık 137 bin metre kare yeşil alanımız bulunmaktadır. 13 bin nüfuslu ilçemizde kişi başına düşen yeşil alan 10 metre karenin üstündedir.  Zaten Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre de, kişi başına düşen yeşil alan miktarının en az 9 metrekare olması gerekir. İlçemiz yeterli yeşil alana sahipken, biz Çınar halkı olarak parklarımıza, yeşil alanlarımıza zarar vermemeli, sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

‘Parklar Hepimizin Yaşam Alanlarıdır’

Kaya, tüm Çınarlıları çevreye duyarlı olma çağrısında bulunarak, “Parklar hepimizin dinlenme alanlarıdır. Çöplerimizi yere atarak, araç gereçlere zarar vererek, ağaçları kırarak dinlenme alanlarımıza zarar vermemeliyiz. Bu alanlar hepimizin. Temiz tutarak ve zarar vermeyerek yaşam alanlarımıza sahip çıkalım. İlçe sakinlerimizi parklarına ve doğaya sahip çıkmaları için duyarlı olmaya davet ediyorum. Bizim Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Birimimiz gerekli ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalarını, hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Hiç şüphemiz yok ki Çınar halkı bu hizmetlere sahip çıkacaktır. Çınarı birlikte koruyalım” şeklinde konuştu.

‘Daha Yeşil ve Temiz Bir Çınar İçin El Ele Verelim’

Çınar Belediyesi Başkan Yardımcısı Necla Tamriş ise, “Halkımıza hizmet etmek amacıyla parklarımızın bakım ve onarımları için önemli bir bütçe ayırıyoruz. Çınar halkı her türlü hizmete layıktır. Kadınlar, çocuklar için de parkların olması önemlidir. Çünkü parklarımızda hem çocukların hem de yetişkinlerin vakit geçireceği kafe, çocuk oyun grupları, kütüphane gibi birçok alan var. Bu yüzden tüm Çınar halkı olarak parklarımıza, ağaçlara sahip çıkıp zarar vermemeliyiz. Hep birlikte ilçemize sahip çıkıp parklarımıza zarar vermek isteyenleri uyarıp, uymayanları belediyemize bildirelim. Daha yeşil, daha temiz bir Çınar için el ele verelim” diye konuştu.