Tarih : 20-02-2025 506 defa incelendi
Çınar Belediyesi 21 Şubat Dünya Anadil Günü dolayısıyla panel düzenledi. Jinwar Kadın Merkezi’nde düzenlenen panele belediye yönetiminin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. Panelde ‘’21 ê Sibatê Roja Zimanê Dayîk Yê Dinya’’ ve “ Jin Jîyane”pankartları asıldı.
Belediye Meclis Üyemiz Nurcan Delil’in moderatörlüğünü yaptığı panelin konukları Gazeteci-Yazar, Şair Roza Metina ve Şair Fatma Taşlı Tunç anadilin toplumsal kimlik üzerindeki rolü ile ilgili konuşma yaptı. İlk olarak konuşan Roza Metina dil ve edebiyat ile ilgili yaptığı çalışmalara değindikten sonra Kürt dili üzerindeki asimilasyon politikalarına dikkat çekti. Kürtçe ile ilgili yaratılmaya çalışılan algının aksine bilim dili olabilecek yeterliliğe sahip olduğunu dile getiren Metina, Kürt kültürü ve dilinin korunması gerektiğini ifade etti. Dengejlik kültürü ile geçmişten günümüze dil aktarımının olduğunu dile getiren Metina, yaşamın her alanında Kürtçe konuşularak dilin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi.
Daha sonra söz alan Şair Fatma Taşlı Tunç da Kürt kültürü ve folklorü ile ilgili çalışmalarına değinerek, anadilin toplum için önemini vurguladı. Tunç daha sonra kendi yazdığı şiirleri ve ünlü Kürt şair Cegerxwîn’den şiirler okudu.
Katılımcılardan yoğun ilgi gören panel soru cevap kısmı ile sona erdi.
Fidan Dağıtımı Devam Ediyor
Çim Biçme Çalışmaları Devam Ediyor
Çınar Belediyesi Başkanı Kaya Muhtarla Bir Araya Geldi
Belediye Personeline Toplumsal Cinsiyet Eğitimi Verildi
Personel Yemekhanesi Açıldı
Qendîla We Ya Beratê Pîroz Be
Kadınlar Cuma Pazarı’nda Anneler Günü’nü Kutladı
Öğrenciler Kültürel Miras Gezisinde Buluştu
Çınar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Hizmet Odaklı Çalışmalarını Sürdürüyor
Dikencik’te Parke Çalışmaları Devam Ediyor