Parke Çalışmaları Başalan Mahallesi’nde Devam Ediyor
Parke Çalışmaları Başalan Mahallesi’nde Devam Ediyor
Tarih : 27-10-2022 429 defa incelendi

Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından Başalan (Sergelya) Mahallesi’nde başlatılan parke çalışmalarında

20 bin 978 metre karelik alana parke döşemesi, 2 bin 700 ton alt temel malzeme,3 bin 700 bordür döşemesi yapılacak. Çalışmalar kapsamında parkelerin zarar görmesini engellemek amacıyla yağmur ve yüzeysel su gideri için beton boru döşemeleri de yapılacaktır.

Çalışmalara dair konuşan Belediye Eş başkanı Bedri Kaya, “İlçemize hizmet etmek bizim birinci görevimiz. İmkanlarımız el verdikçe en ücra mahallemize bile hizmet götürmek için çaba sarf ediyoruz. Daha modern ve gelişmiş bir Çınar olabilmesi için birimlerimiz aracılığıyla çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Hedefimiz tüm Çınar’da parke taşı döşemektir ancak şu an ilçe merkezi dışında şartlarımız dokuz mahalle için elverişliydi. Yapılacak çalışmaların şimdiden tüm vatandaşlara hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Çalışmalara dair teknik bilgiler veren Fen İşleri Müdürü Ramazan Akçay ise, “Daha önce alt yapılarını bitirdiğimiz köylerimizde şu an belediye olarak parke çalışmalarını başlattık. Yaklaşık olarak 9 köyümüzde parke çalışması yapacağımızı daha önce de söylemiştik. 9 mahallemiz için ihale sonuçlandı. Çalışmalara Başalan (Sergelya) mahallesinden başladık. Çalışma yapılacak diğer köyler ise Yaprakbaşı (Barê) Acıkuyu (Suwedî) Başaklı (Hucetî) Karababa (Gelî) Ovabağ (Qilva) Bağacık (Baxcax) Yuvacık (Yuvacıx) Ortaşar (Elwendî) mahalleleridir. Çalışmalarda toplamda 149 bin beş yüz on üç bin kilitli parke taşı 23 bin 830 metre bordür taşı döşemesi, 14 bin 951 metre küp alt temel malzeme dökülecek” diye konuştu.

Program kapsamında olan Bağcak (Baxcax) Mahallesi’nde de yine Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından parke çalışmaları öncesinde yol onarım çalışmaları yapılıyor.