Jinwar Kadın Merkezi’nde Erbane ve Okuma Yazma Kursu Devam Ediyor
Jinwar Kadın Merkezi’nde Erbane ve Okuma Yazma Kursu Devam Ediyor
Tarih : 29-08-2019 1739 defa incelendi

Çınar Belediyesi Jinwar Kadın Merkezi’nde okuma yazma ve erbane kursu devam ediyor

Çınar Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Merkezi eğitici kurslarla çalışmalarını devam ettiriyor. Kurulduğu günden bu yana Çınar'lı kadınları birçok sosyal faaliyetlerle destekleyen kadın merkezi, bu yıl okuma yazma ve erbane kurslarıyla çalışmalarını sürdürüyor.  

Hafta içi Çarşamba ve Perşembe günleri saat13:00’te okuma yazma kursu, Pazartesi ve Salı saat 15:00’te ise erbane kursuna birçok kadın katılıyor.

‘Kadınları Müzikle Buluşturmayı Sürdürüyoruz’

Çalışmalara dair bilgi veren Jinwar Kadın Merkezi Müdürü Sosyolog Delal Kızılkan,”Erbane kursumuz Ocak ayında başladı. İlk aşamada on beş kişilik bir sınıf açmayı düşünmüştük. Ama otuz kadın kursiyerimiz ders aldı.Talepler giderek artınca da kursumuzu sürdürme kararı aldık. İlk etapta verilen üç aylık eğitimin ardından öğrencilerimizin ders verebilecek düzeyde profesyonelleşebilmesi için kursumuzun ikinci aşamaya karar verdik. İkinci kuru açmadan önce Çınarlıların katılımı ile mini bir konser bile düzenledik. Daha sonra da kursumuzun ikinci kurunu açtık. Kadınları müzikle buluşturmaya devam edeceğiz demiştik ve sözümüzde durduk” dedi.

Okuma yazma kursu hakkında da bilgi veren Kızılkan, okuma yazma bilmeyen birçok kadının başvuru ve talebi olduğunu belirterek, ihtiyaca cevap verebilmek için kursun açıldığını söyledi.

Kursu Kürtçe ve Türkçe olarak açtıklarını belirten Kızılkan, okuma yazma öğrenmenin kadınlara günlük hayatlarında kolaylık sağladığını söyledi. Kızılkan, kadınları ev hayatının dışında sosyal imkanlarla buluşturmanın önemine değinerek, “Biz kadınların müzikle, eğitimle buluşması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.