Daha Temiz Bir Çınar İçin Broşür Dağıtıldı
Daha Temiz Bir Çınar İçin Broşür Dağıtıldı
Tarih : 08-07-2019 3661 defa incelendi

Çınar Belediyesi Temizlik İşleri Birimi çevre kirliliğini önlemek ve duyarlılık oluşturmak amacıyla broşür çalışması başlattı. Broşürde, “Sağlıklı yaşam sağlıklı çevre ile olur”, “Unutmayalım en büyük temizlik kirletmemektir”, “Çevreyi çevre yapan insandır”, “Çevreyi temiz tut ki geleceğin kirlenmesin” “Unutmayalım güne temiz bir çevrede başlamak hepimizin elinde” sloganlarının yer aldığı broşürde, 10 Temmuz’dan itibaren çöplerin saat 16:00’da toplanacağı bilgisi yer aldı. Broşürler ilçe sakinlerine, esnaflara ve kurumlara dağıtıldı.

Daha temiz ve modern bir kent için çevre temizliğinin önemli olduğunu Çınarlılara çevreye duyarlılık çağrısı yaparak belirten Çınar Belediyesi Eşbaşkanları Necla Tamriş ve Bedri Kaya’nın broşürdeki mesajı şöyle:

“Her hizmet gibi çöp toplama hizmetleri de sizlerin ödediği vergilerle gerçekleşmektedir. Çöplerin poşetlere konularak atılması, düzenli, çabuk ve kolay toplanması çöp toplama hizmetlerinin masrafını azaltmaktadır. Bu tasarruf ise çöp toplama hizmetlerinde harcanacak olan paraların yol, park ve üst yapıya aktarılması demektir. Bu bağlamda kültürlü ve bilinçli bir toplum yapısına sahip ilçemiz sakinleri olarak bina çevrelerine, okul ve camii köşelerine, otobüs ve minibüs durakların, park halindeki araçların altlarına çöp bırakan ve atanlara karşı mutlaka duyarlı olmamız gerekiyor”

 ‘Çöpler Çöp Poşetine Konulmalı’

Çevre bilincinin oluşması ve duyarlılığın gelişmesi için broşürlerin ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde dağıtılacağını dile getiren Temizlik İşleri Müdür Vekili Veysel Elmalı “Yapmış olduğumuz çalışmalarda ve incelemelerde görüldü ki halkımız çöp toplamada sıkıntı yaşıyor. Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte çöp konteynerlarımızın metal saç olması nedeniyle atılan çöpler daha fazla koku vermekte. Bu da hastalıklara ve parazitlere neden olmaktadır. Bu nedenle ilçemiz merkezinde çöplerimizi 10 Temmuz ‘dan itibaren saat 16:00’da poşetler içerisinde çöp konteynerlarına atılmasını anlatan bir broşür hazırladık. Halkımız duyarlılık gösterip her gün akşam saatlerinde çöplerini poşet içerisinde konteynera bırakırlarsa şehrimiz daha temiz daha sağlıklı bir çevreye kavuşmuş olacaktır” dedi.