Yol Çalışmalarında 80 Bin Ton Malzeme Kullanılacak
Yol Çalışmalarında 80 Bin Ton Malzeme Kullanılacak
Tarih : 18-10-2021 986 defa incelendi

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yol yapım çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor. Çalışmalar Belediye başkanı Bedri Kaya ve Fen İşleri Müdürlüğü ile birlikte oluşturulan planlamaya göre yapılıyor. Vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken diğer yandan kırsal mahallerde biriken hayvan gübresi de toplanarak çevre temizliği sağlanıyor. Belediyemiz Karacadağ bölgesinde yol çalışmalarını tamamladıktan sonra ova bölgesinde yol çalışmalarını başlatmıştır. Bu kapsamda Aşağıkonak, Demirölçek, Yaprakbaşı (Barê) Düzova (Qerhêta) Çukurbaşı, İncirtepe, Acıkuyu, Töşönü, Kutluk, Şekerören, Çaybaşı, Kutluk mahallelerinde yol çalışmaları tamamlanmıştır. Çalışmalar Hasköy Mahallesi’nde devam ediyor.

Çalışmalarda 10 kamyon, bir kepçe, silindir, greyder, loder ve arazöz araçları kullanılırken, ulaşıma elverişli olmayan yollarda stabilize çalışmasının ardından alt temel malzeme ile serme, sulama, sıkıştırma çalışmaları yapılıyor. Yol çalışmalarında, toplamda 80 bin ton malzeme serimi yapılacak.

Çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Başkanı Bedri Kaya, Fen İşleri Müdürü Ramazan Kaya’dan çalışmalara dair bilgi alırken, mahalle muhtarları ile yaptığı görüşmelerde muhtarların ve vatandaşların takdirini toplamaya devam ediyor.