Üst Yapının Tahrip Edilmemesi İçin Diyargazla Görüşüldü
Üst Yapının Tahrip Edilmemesi İçin Diyargazla Görüşüldü
Tarih : 07-09-2022 584 defa incelendi

Diyargaz şirketi tarafından ilçemizde doğalgaz boru hattı döşeme çalışmaları başlatıldı. Doğalgaz boru hattı döşemesi yapılırken yolların tahrip edilmemesi vatandaşların mağdur olmaması amacıyla Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler ve başkan yardımcıları Diyargaz teknik ekipleri ile görüşme gerçekleştirdi.

Belediyemizin geçtiğimiz yıllarda yaptığı girişimler sonucu ilçemizde doğalgaz boru döşeme çalışmaları başlatılmış oldu. İlçe sakinlerinin ısınma problemi için gerekli sorumluluğu üstlenen belediyemiz, vatandaşların bu kez de bozuk yol mağduriyeti yaşamaması için gerekli hassasiyeti gösteriyor.

Yenimahalle’de başlatılan boru döşeme çalışmasında belediyemizin üst yapı çalışmalarının zarar görmesi nedeniyle Fen İşleri teknik ekibi ve belediye başkan yardımcıları bugün Diyargaz’a bağlı yüklenici firma ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede kazılarda açılacak olan çukurların tekrar üst yapı onarımına uygun bir biçimde kapatılması gerektiği belirtildi.

Diyargaz ekipleri tarafından döşenen boruların parke döşemesine uygun dolgu malzemesi ile kapatılması gerektiğini belirten Fen İşleri Müdürü Ramazan Akçay, ayrıca parkelerin kepçe ile değil asfalt kesim makinesi ile açılması gerektiğini de ifade etti. Asfalt kesim makinesi kullanılmadığı takdirde parkelerin iş gücü ile açılması gerektiği de belirtildi.

Boru hattını döşeyen yetkili firma belediyemiz tarafından yapılan uyarılara dikkat edeceklerini belirtirken, döşenen doğalgaz boruların üzerinin uygun dolgu malzemesi ile kapatılacağı ve parkelere daha az zarar verileceğini belirtti.