Tarih : 17-12-2021 999 defa incelendi
Çınar Belediyesi’ne bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Nujîyan Parkı’nda düzenlenen dengbêj dinletisine yüzlerce kişi katıldı. Belediye Başkanı Bedri Kaya, başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin yanı sıra Kürdistan Demokrat Partisi Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, HDP ilçe eşbaşkan ve yöneticileri, Bismil Belediyesi eski eşbaşkanı Orhan Ayaz, Ergani Belediyesi eski eş başkanı Ahmet Kaya, Barış Anneleri ve DİYADER üyeleri özel davetli olarak katıldı.
Kürt sözlü edebiyat geleneğinin sürdürücüleri olan dengbêjler dokunaklı ezgileriyle dinleyicileri adeta mest etti. Etkinlik, denbêj Mehmet Zirek’in klamlarıyla başladı. Dinletide sahne alan diğer denbêjler Halime Kırık (Xalide), Perinaz Yıldırım (Mukaddes) Ömer Semin ve Hediye Kalkan da sırasıyla pek çok dengbêji stranlar seslendirdi.
Kaval ve bağlama eşliğinde stanlarını söyleyen dengbêjler aynı zamanda Dewrêşê Evdî û Edûlê üzerine yazılan hikayeleri de seslendirdi.
Etkinlik, hareketli şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

ANNELER GÜNÜ MESAJI
Genel İş İle Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
DİYARGAZIN BOZDUĞU YOLLAR ONARILDI

Çınar Belediye Başkanının Bayram Mesajı

BAŞARI Ve FUTBOL
Toplumsal Cinsiyet Eğitimlerimiz Devam Ediyor
Çınarlı Kadınlara JINKART Dağıtımı Yapıldı
İlk yardım Eğitimi Sona Erdi

Haydi Çocuklar Uçan Halı Çocuk Festivali'ne

Şeyh Abdurahman Aktepe Kütüphane'si
Çınar Belediye Başkanı İlçe Esnafı Buluştu
Çınar Belediyesi İhtiyaç Sahibine Tekerlekli Sandalye Hediye Etti
