Çınar’da Çocuklar Paten Sürecek
Çınar’da Çocuklar Paten Sürecek
Tarih : 06-08-2019 1616 defa incelendi

Çınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Birimi çocukların daha keyifli vakit geçirmeleri için paten ve scooter hizmeti başlattı. Nujîyan Parkı’nda tekerlekli spor gereçlerinin kullanımına elverişli alanlarda ilk sürüşlerini yapan çocuklar etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğe ilişkin bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet İsmail Demirel, yaz aylarında çocukların sosyalleşebilecekleri aktivitelere ihtiyaçları olduğunu belirterek,  “Spor odaklı sosyal aktiviteler, çocukların fiziksel gelişiminin yanı sıra sosyal açıdan da oldukça önemlidir. Çocuklar spor yoluyla hem çevresini hem de kendisini tanımaya başlar. Biz de bu hassasiyetle çocuklar için çeşitli aktivitelerde bulunuyoruz.  İlk etapta 20 adet scooter ve 20 adet paten aldık. Yine ilk olarak ödünç verme sistemi uygulayacağız. Paten ve scooterlar belirli saatler aralığında kullanıldıktan sonra teslim alacağız. Böylece daha fazla çocuğun faydalanmasını amaçlıyoruz. Ödünç almak isteyen çocuklar müdürlüğümüze gelip talepte bulunabilir. Ayrıca  çocukların ilgisine göre zamanla sayımızı arttırabiliriz” dedi.  

Demirel, bu yıl spor, yüzme havuzu,  film gösterimi ve tiyatro gibi çeşitli aktiviteler düzenlediklerin belirterek, çalışmaların konser gibi etkinliklerle de devam edeceğini söyledi.