Çınar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Hizmet Odaklı Çalışmalarını Sürdürüyor
Çınar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Hizmet Odaklı Çalışmalarını Sürdürüyor
Tarih : 18-12-2019 1640 defa incelendi

Çınar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ilçemizin düzenini ve halkımızın sağlığını korumak adına denetim çalışmalarına devam ediyor.

‘İş Yeri Denetimlerimiz Devam Ediyor’

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Zabıta Müdürü Mehmet Necat Yakut,  çalışmaların aksatılmadan düzenli olarak yapıldığını belirterek, “Her ay mutlaka fırın, kıraathane, esnaf ve süper marketlerin denetimini yapıyoruz.  İşyeri ruhsatı, vergi levhası, hafta sonu tatil belgesi, esnaf sağlık karnesi, fiyat tarifesi gibi belgelerin olup olmadığını denetliyoruz. Ayrıca ekmek fırını, restoran gibi gıda üretimi yapılan ve satılan marketlerin iş yeri temizliğinin denetimini yapıyoruz” dedi.

Sokak Köpekleri Rehabilite Ediliyor

Zabıta biriminin bir diğer görevinin ilçede bulunan sokak hayvanlarının denetimi olduğunu söyleyen Yakut, “Son üç ayda Diyarbakır’daki barınakla resmi yazışmalarımız sonucunda yaklaşık otuz köpek hayvan barınağına teslim edilmiştir. Birçok sokak köpeği de gerekli aşılar ve kısırlaştırma operasyonu yapılıp kulaklarına küpe takıldıktan sonra doğal yaşamına bırakılıyor. Ayrıca ilçemizde araba çarpan hayvanları da hayvan barınağına götürerek tedavi ettiriyoruz” diye konuştu.

‘Hayvan Gübresi ve Moloz Temizliği Aksatılmıyor’

Yakut,  ilçe merkezinde biriken hayvan gübrelerini toplamak için belediyeye bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ile koordineli çalıştıklarını da belirterek, “Kötü koku yayan ve çevre kirliliğine sebep olan moloz ve hayvan gübrelerini toplamak için hafta sonu dahil olmak üzere çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz. Yine Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden parke çalışmalarının da hafta da üç gün denetimini ve her Cuma günü kurulan pazarın denetimini de yapıyoruz” dedi.

‘Çınar Halkının Hizmetindeyiz’

Zabıta Müdürlüğü olarak çalışmaların ekip ruhuyla yapıldığını belirten Yakut, “Burada ekip halinde çalışıyoruz. İlçemizde eksik olan her şeye yetişmeye çalışıyoruz. Çınar halkının hizmetindeyiz. Halkımız hizmetle ilgili memnun olmadığı herhangi bir konuda bizimle irtibata geçebilir” diye belirtti.