Çınar Belediyesi Salgına Karşı 10 Bin Maske ve Antiseptik Dağıttı
Çınar Belediyesi Salgına Karşı 10 Bin Maske ve Antiseptik Dağıttı
Tarih : 14-04-2020 643 defa incelendi

Türkiye’de 11 Mart’ta ilk kez görülen Covid-19 virüsüne karşı önlemlerini almayı ihmal etmeyen Çınar Belediyesi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında ilçede bulunan cadde ve sokaklar, parklar, iş yerleri ve tüm resmi kurumlar dezenfeksiyon ilacıyla dezenfekte edildi. Her gün rutin olarak devam eden dezenfeksiyon çalışmalarının yanı sıra bin adet el antiseptiği-sıvı sabun, on bin maske ve eldiven dağıtımında bulunuldu. Ayrıca halkın sağlığı için en önemli iş yerleri olan fırın ve lokanta gibi iş yerleri belediyemizin Zabıta Müdürlüğü tarafından denetlenerek maske ve eldiven dağıtıldı. İlçede kurulan pazar yerlerinin denetimi yapılarak sosyal mesafenin korunması sağlanarak maske, eldiven denetlemeleri yapıldı. Denetlemeler ve çalışmalar sıkı tedbirler çerçevesinde sürdürülürken, ilçenin muhtelif yerlerine el antiseptiği üzerinde bulunan stantlar bırakıldı. Ayrıca ilçe halkını bilinçlendirmek ve evde kalmasını sağlamak amacıyla 14 kuralı başta olmak üzere çeşitli billboard ve reklam çalışmaları da yapıldı.

‘Halkımızın Sağlığı Önemli’

Yapılan çalışmaları değerlendiren Çınar Belediye Başkanı Bedri Kaya, “Sağlıklı bir hayat her şeyden önce geldiği için ilçemizde gerekli dezenfeksiyon çalışmalarını salgının açıklandığı ilk günden bu yana düzenli olarak yapmaya devam ediyoruz. Bunun başta Temizlik, Zabıta, Fen İşleri Müdürlüğümüz olmak üzere tüm birimlerimiz aktif olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Gerekli tüm önlemleri almaya özen gösteriyoruz çünkü halkımızın sağlığı bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın bu konuda bir şüphesi olmasın. Salgın başladığında çalışmalarımıza tüm cadde ve sokaklarımızı, resmi kurumları, iş yerlerini dezenfekte ederek başladık. Daha sonra yine tüm resmi kurumlara ve halkımıza antiseptik, maske ve eldiven gibi gerekli hijyen malzemelerini dağıttık, dağıtmaya da devam edeceğiz. Yine antiseptik el dezenfektanının üzerinde bulunduğu stantları da ilçenin belirli yerlerine bırakarak vatandaşlarımız sokağa çıktıkları zaman hijyen malzemelerine hemen ulaşabilsinler istedik. Halkımızın da bu salgın sürecinde sağlıklı bir şekilde yaşamaya devam etmeleri için daha duyarlı olmalarını diliyor ve evlerinde kalmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.