Çınar Belediye Spor’da Hedef Bir Üst Lige Çıkmak
Çınar Belediye Spor’da Hedef Bir Üst Lige Çıkmak
Tarih : 01-02-2022 806 defa incelendi

Çınar Belediye Spor takımına transfer ettiği yeni futbolcularla bu yıl başarıdan başarıya koşmayı hedefliyor. Geçtiğimiz sezon Süper Amatör Lig’den Bölgesel Amatör Ligine yükselen takımımız bu yıl da bir üst lig için mücadele verecek.

Çınar Belediye Spor Antrenörü Sinan Kızıl takımın bu yılki hedefleri hakkında bilgi verdi. 8 yıl boyunca takımın antrenörlüğünü yaptığını ifade eden Kızıl, “Takımımızın bu seviyeye gelebilmesi sekiz yıllık bir süreçtir. Bu zamana kadar yerelden futbolcular yetiştirerek, onları kademe kademe hazırlayıp geçen sene BAL ligine kadar çıktık. Hedefimiz bu yıl da ligde başarımızı üst çıtalara taşımaktır” dedi.

Geçen yıl pandemi nedeniyle 6 maçlık özel bir periyotta düzenlenen maçlarda zor koşullara rağmen başarı kazanıldığını dile getiren Kızıl, “Geçen seneden farklı olarak bu yıl normal lig yapılmış. Bugüne kadar yaptığımız 8 maçtan 4 galibiyet 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetimiz var. Şuanda ligde orta sıradan biraz daha yukarı bir sırada bulunmaktayız. Amacımız galibiyetleri çoğaltarak daha yukarı sıralarda yer almak” diye konuştu.

Çınar Belediye Spor’un oyuncularının başka takımlardan transfer teklifi aldığını belirten Kızıl, “Avantajımız genç ve başarılı bir kadro ile sezonu açıyoruz diyebiliriz. Kendi bünyemizde bulunan gençlerimize başka takımlardan transfer teklifleri alıyoruz. Bu bizi gururlandırıyor” dedi.

Takım olarak bir aydan fazladır bir hazırlık süreci içinde olduklarını ifade eden Kızıl, ikinci devrenin ilk maçının önümüzdeki haftalarda Dersim Spor ile yapılacağı belirterek, “Amacımız kendi sahamızda ilk maçımızı seyircimiz önünde avantajı kullanıp galibiyet alarak 3 puanla başlayıp bu başarıyı devam ettirmek. Temel amacımız ligde iyi bir yerde tamamlayıp gençlerimizi spor anlamında topluma kazandırıp önlerini açmaktır” diye konuştu