Çınar Anadolu Lisesi’nde “Sıfır Atık Projesi” Semineri Verildi
Çınar Anadolu Lisesi’nde “Sıfır Atık Projesi” Semineri Verildi
Tarih : 03-01-2020 2848 defa incelendi

 

Çınar Belediyesi ve ÇEVSAN çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla  Çınar Anadolu Lisesi'nde "Sıfır Atık" projesi ile ilgili seminer düzenledi. 

Semineri Çınar Belediyesi Temizlik İşleri ve Park Bahçe Müdür Vekili Veysel Elmalı ve ÇEVSAN yetkilisi Çevre Mühendisi Müzzeyyen Evin Ayyıldız verdi. Seminerde geri dönüşümün önemi üzerinde durulurken, öğretmen ve öğrencilerden çevreye karşı duyarlılık göstermeleri için slayt gösterimi yapıldı.

Seminerde konuşan Çınar Belediyesi Temizlik İşleri ve Park Bahçe Müdür Vekili Veysel  Elmalı, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi için “Sıfır Atık” projesinin hayati önem taşıdığını belirtti.

Elmalı “Sıfır Atık” hedefine ulaşılması durumunda verimliliğin artacağını, çevresel risklerin de azalacağını söyledi.

Elmalı’nın konuşmasının ardından ÇEVSAN yetkilisi Çevre Mühendisi Müzzeyyen Evin Ayyıldız  atık geri dönüşüm ve kazanımları ile ilgili slayt gösterimi yaptı.

Seminerden sonra öğrencilere geri dönüşüm bilgilerinin yer aldığı defter, çiçek tohumlu kalem gibi teşhir hediyeler dağıtıldı.