Belediye Yöneticileri Toplumsal Cinsiyet Eğitiminde Buluştu
Belediye Yöneticileri Toplumsal Cinsiyet Eğitiminde Buluştu
Tarih : 23-03-2020 6 defa incelendi

Çınar Belediyesi Başkan Yardımcısı Necla Tamriş ve belediye meclis üyeleri toplumsal cinsiyet eşitliği eğitiminde buluştu.

Kamusal ve özel yaşam alanlarında kadın ve erkeğin eşit temsiliyetine dikkat çekmek amacıyla, Çınar Belediyesi yönetim kadrosu toplumsal cinsiyet eğitiminde buluştu. Eğitime Çınar Belediye Başkan Yardımcısı Necla Tamriş ve belediye meclis üyeleri katıldı.
Jinwar Kadın Merkezi Çalışanı sosyolog Delal Kızılkan’ın verdiği eğitimde, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’,’Kadın Temsiliyeti’ ‘Cinsiyet ve Toplumsal Cinsiyet Ayrımı’’Neden Kadın’, ‘Neden Jin’, “gibi başlıklar yapılan slayt sunumuyla anlatıldı.
Kızılkan, “Toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın ve erkeğin kamusal ve özel alanda eşit fırsatlar, haklar ve sorumluluklara sahip olması, kadın erkeğin eşit oranda görünür, güçlü, eşit katılımını sağlaması anlamına gelmektedir” dedi.
Kızılkan, demokratik bir yönetim alanı için kadın temsiliyetinin önemine dikkat çekerek, “Daha kapsayıcı ve daha demokratik bir yapılanma için kadınların karar alma süreçlerine dahil olmaları gerekmektedir” diye konuştu.