Başkan Kaya Yol Çalışmaları Devam Eden Mahalleleri Ziyaret Etti
Başkan Kaya Yol Çalışmaları Devam Eden Mahalleleri Ziyaret Etti
Tarih : 28-07-2021 748 defa incelendi

Belediye Başkanımız Bedri Kaya Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından Aşağıkonak (Xanikê) ve Demirölçek (Kelê) Mahalleleri'nde yapılan yol çalışmalarını denetledi. Mahalle muhtarları ve sakinleriyle bir araya gelen Kaya, sorun ve taleplere dair görüşmeler yaptı. Öncelikle Yaprakbaşı (Barê) Mahallesi muhtarını belediye meclis üyeleri eşliğinde ziyaret eden Kaya, belediyemizin hizmet kapsamında bulunan talepler ilgili gerekli çalışmaların zaten yapıldığını belirterek, alt yapı ve su şebekesi sorunları ile ilgi DİSKİ bünyesinde çözülecek talepler olduğunu söyledi. Kaya, çözüm için belediye olarak kurumlarla gerekli temasların yapıldığını da belirtti. Daha sonra Aşağıkonak Mahallesi'ne yapılan ziyarette yapılan çalışmalara dair bilgi aldı. Çalışmalar kapsamında Aşağıkonak Mahallesi'nde yol yapım çalışmaları kapsamında 15 bin 800 metre  serme, sulama ve sıkıştırma hizmeti verildi. Kalker alttemel malzeme ile yapılan yollar ulaşıma daha elverişli bir hale kavuşturuldu. Yol çalışmaları, Demirölçek Mahallesi'nde ise halen devam ediyor. 

Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalara dair konuşan Mahalle muhtarları ise verilen hizmetten memnun olduklarını dile getirdi. Aşağıkonak Muhtarı Hasan Çiftçi konuşmasında yol çalışmaları için belediye teşekkür ederek, "Belediyemizin yaptığı yol çalışmalarından memnunuz. Alt yapı ve suyumuz DİSKİ tarafından yapılmıyor. Bu taleplerimizin yerine getirilmesini istiyoruz" dedi. 

Demirölçek Muhtarı Celal Aslan da Çınar Belediyesi'nin yol yapım hizmetinden memnun olduğunu dile getirerek "Şu anda yapılan yol çalışmasından memnunuz.
En azından iki yıl bizi idare ediyor. Ama alt yapı ve su şebekesi olmadığı için belediye de parke çalışması yapamıyor" şeklinde konuştu.