BAŞKAN KAYA TÜM ÇINAR HALKINI AŞI OLMAYA DAVET ETTİ
BAŞKAN KAYA TÜM ÇINAR HALKINI AŞI OLMAYA DAVET ETTİ
Tarih : 02-08-2021 666 defa incelendi

Belediye Başkanımız Bedri Kaya Covid19 virüsünden korunmanın tek yolunun aşı olduğunu söyledi. Aşı kampanyalarına bir destek de Çınar Belediye Başkanı Bedri Kaya’dan geldi. “Aşı olalım ailemizi, sağlımızı ve ilçemizi koruyalım” sloganı ile Çınarlılara seslenen bakan Kaya, aşı ile ilgili olumsuz ve bilimsel olmayan birtakım duyumlara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Aşı teşviki ile ilgili ilçenin pek çok noktasına bilboardlar asıldı.

Yaz mevsiminde kademeli normalleşme süreci başlatılmış, akabinde sosyal hayatın aktifleşmesi tekrardan vaka artışına neden olmuştur. Ayrıca mutasyon geçiren Covid19 virüsü delta varyantı ile tüm dünyada daha tehlikeli bir salgına dönüştü. Uzmanlar, virüse karşı korunmanın tek yolunun aşı olduğunu her fırsatta dile getirseler de vatandaşların aşı ile ilgili eksik bilgisi ya da bilgi kirliliği kaygılara yol açmış ve aşı oranı oldukça düşük bir seviyede kalmıştır.

Aşılanma oranının düşüklüğü vakaların artışına neden olmuş vakalar Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı güncel verilere göre günde 22 binlere ulaşmıştır. Bir günde ölen vatandaşların sayısı ise maalesef en az 70 kişidir.

Tablonun aciliyeti gözler önündeyken her kurum ve kuruluşları aşı teşviki ile ilgili kampanyalar başlattı. Çınar Belediyesi de aşı teşviki ile ilgili anons, bildiri ve billboardlarla halkı aşı olmaya teşvik çalışmaları kapsamında kampanya başlattı.

Çınar ilçemizde de maalesef Göktepe, Mellapolat, Başaklı, İncirtepe, Bellitaş, Yuvacık, Gümüştaş, Belenli, Acıkuyu, Şeypçopan Mahalleleri salgından kaynaklı karantinaya alındı. Karantina süreci tamamlanan birçok mahallenin yanı sıra Yuvacık ve Bellitaş Mahalleleri ise karantina sürecini henüz tamamlamadı.

Salgınının başka mahallelere sıçramaması için aşı ile ilgili çağrıda bulunan Belediye Başkanı Bedri Kaya aşılanmanın salgını önleyen tek çare olduğunu vurgulayarak, “Tüm Çınarlılara sesleniyorum aşı salgını önleyen tek çaredir. Toplu olarak aşı olunmazsa salgın artmaya devam eder ve eski sağlıklı günlere kavuşmamız zorlaşır. Ben iki doz aşımı oldum. Tüm vatandaşlarımız da bir an önce aşılarını olmalı. Aşı olmalıyız ki ailemizi, sağlığımızı ve yaşadığımız yer olan ilçemizi, bölgemizi ve ülkemizi bir an önce bu hastalık terk etsin. ” şeklinde konuştu.