10 Bin Adet Fidan Dağıtıldı
10 Bin Adet Fidan Dağıtıldı
Tarih : 16-03-2021 860 defa incelendi

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından halka 10 bin 380 adet ağaç dağıtımı yapıldı.

Çınar Belediyesi çevre ağaçlandırma çalışmaları kapsamında başlattığı kampanyada vatandaşa binlerce ağaç dağıttı. Fidan dağıtım yerini Çınar Belediye Başkanı Bedri Kaya ve Belediye Başkan Yardımcısı Necla Tamriş ziyaret etti. Çalışma ile ilgili Park ve Bahçeler Müdürü Veysel Elmalı’dan bilgi aldı.

Cumhuriyet Mahallesi Ofis Caddesi’nde yapılan fidan dağıtımına halk yoğun ilgi gösterdi. Tür olarak 1100 adet Mavi Selvi, 4 bin adet Toros Sediri, 3 bin adet Meşe, 2 bin adet Çınar, 280 adet Akasya ağacı dağıtıldı. Hem merkez hem de kırsal mahallelerden de fidan almaya gelen halk araçlarla ihtiyaçları kadar fidan aldı.

Fidan almak isteyenler belirtilen adreste hazır bulunan belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplere başvurarak fidan alabilir.

Fidan dağıtımı ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Bedri Kaya “Herkesin çevresine ağaç dikmesi yeşil alanın artması demek. İhtiyacı olan tüm vatandaşlarımızın fidan alarak bahçesini, mahallesini ağaçlandırması, yeşillendirmesi önemli. Bu konuda biz belediye olarak zaten sık sık fidan dağıtımı yapıyoruz. Daha yeşil bir Çınar için de yeşillendirme çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Başkan Yardımcısı Necla Tamriş de daha doğal bir yaşam için ağaçlandırma çalışmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Ağaç dikmek isteyen herkes buradan fidan alarak bahçesini, ilçesini ve köyünü güzelleştirebilir. Ağaçlar doğamızın ciğerleridir. Onlar olmadan nefes almamız zorlaşır” dedi.