Jinwar Kadın Merkezi’nin Erbane Öğrencileri Konser Verecek
Jinwar Kadın Merkezi’nin Erbane Öğrencileri Konser Verecek
Tarih : 04-07-2019 1427 defa incelendi

Çınar Belediyesi’ne bağlı Jinwar Kadın Merkezi tarafından kadınlar için açılan erbane kursunda ilk kursiyerler eğitimlerini tamamladı. Kursiyerler provaların ardından erbane konseri verecek. 

Kurs hakkında bilgi veren kadın merkezi çalışanı Sosyolog Delal Kızılkan, kadınları müzikle buluşturmanın önemine değinerek, “Kadın merkezinde toplumsal cinsiyet eğitimleri, film gösterimleri gibi eğitim ve etkinliklerin yanı sıra çeşitli alanlarda çalışmalar yapıyoruz. Bu kez de kadını ve müziği bir araya getirmek istedik. Çünkü kadının yaratıcı gücünü ortaya çıkarabilecek en iyi araçlardan birinin enstrüman olduğunu düşünüyoruz. Müzik kursunu açarken de Kürt kadınlarının daha fazla ilgi duyduğu bir enstrüman olan erbaneyi seçtik” dedi.

‘Kadınları müzikle buluşturmaya devam edeceğiz’

Erbane kursuna beklentinin üstünde başvuru olduğunu dile getiren Kızılkan, “Üç ay önce açtığımız kursta on beş kişilik bir sınıf açmayı düşünmüştük. Ama otuz kadın kursiyerimiz ders aldı. Başvurular yine devam etti. Yüzü aşkın kadın müzik kurslarının açılmasını talep etti. Biz de yeni gruplar oluşturarak kursumuzu sürdürmeyi düşünüyoruz. Alınan üç aylık eğitim sonucunda ders verebilecek düzeyde öğrencilerimiz yetiştiği için de ayrıca mutluyuz” diye konuştu. Kadınların kurs sürecinde dersleri kaçırmadan takip ettiğini söyleyen Kızılkan, “Bu da sosyal etkinliklere ne kadar ihtiyaç olduğunu gösterdi. Biz kadınların müzikle, eğitimle buluşması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Kızılkan, erbane konserinin ise on iki Mayıs’ta yine Jinwar Kadın Merkezi’nde yapılacağını söyledi.

Her yaştan kadınlar erbane kursuna katıldı

Erbane eğitmeni Kemal Pir de, her yaşta kadına erbane eğitimi verdiği için mutlu olduğunu belirterek, “Bu eğitim sürecinde çok yetenekli öğrenciler çıkardık. Gerek kırk elli yaşında kadınlar, gerek on ve on beş yaşında kız çocukları derslere katıldı. Bundan dolayı çok mutluyum.  Derslerimizi Bijan Kamkar’ın ve benim yazmış olduğum Daf Metodu kitapları üzerinden işledik” dedi.