Jinwar Kadın Merkezi’nde Erbane Konseri Verildi
Jinwar Kadın Merkezi’nde Erbane Konseri Verildi
Tarih : 23-03-2020 1839 defa incelendi

Çınar Belediyesi’ne bağlı Jinwar Kadın Merkezi tarafından kadınlar için açılan erbane kursunda eğitimlerini tamamlayan kursiyerler provaların ardından dün gece konser verdi. Konsere Çınar Belediye Başkanı Bedri Kaya, Başkan Yardımcısı Necla Tamriş belediye meclis üyeleri ve yüzlerce kadın katıldı.Konser öncesi erbane kursu hakkında bilgi veren Jinwar Kadın Merkezi çalışanı Sosyolog Delal Kızılkan kadınları müzikle buluşturmanın önemine değinerek, “Kadının yaratıcı gücünü ortaya çıkarabilecek en iyi araçlardan birinin enstrüman olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden erbane kursumuzu açtık. Müzik kursunu açarken de Kürt kadınlarının daha fazla ilgi duyduğu bir enstrüman olan erbaneyi seçtik” dedi.

‘Kadınları Müzikle Buluşturmaya Devam Edeceğiz’

Kadınların erbane kursuna yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Kızılkan, “Yüzü aşkın kadın, erbane kursunun açılmasını talep etti. Kadınların talebi bizi de heyecanlandırdı ve kursumuzu üç ay önce açtık. Alınan üç aylık eğitim sonucunda ders verebilecek düzeyde öğrencilerimiz de yetişti. Bunun için ayrıca mutluyuz. Çınar’da kadınların müzikle, eğitimle buluşması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

 Tamriş Anneler Günü’nü Kutladı

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Çınar Belediye Başkan Yardımcısı Necla Tamriş kurs öğrencilerini tebrik etti. Tamriş, konsere katılan annelerin Anneler Günü’nü yeniden kutladı. Konseri annelere atfettiklerini söyledi.

Erbane Şöleni İlgiyle İzlendi

Erbane eğitmeni Kemal Pir Barış da katkılarından dolayı Çınar Belediyesi’ne teşekkür ederek konseri başlattı. Yöresel kıyafetlerle erbane çalan kadınlar geceye renk katarken,  “Ez Kevokim, Malan Barkir, Şemlê” gibi pek çok Kürtçe şarkı koro şeklinde söylendi. Ritmik vuruşlar erbane şölenini ilgiyle izletti. Konser büyük beğeni ve alkış aldı.

Konserin ardından Ömer Arîn adlı müzisyen sahne aldı. Şarkılar eşliğinde çekilen halayla konser son buldu.