Jinwar Kadın Merkezi Kadınlar İçin Okuma Yazma Kursu Başlattı
Jinwar Kadın Merkezi Kadınlar İçin Okuma Yazma Kursu Başlattı
Tarih : 24-07-2019 1578 defa incelendi

Çınar Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Jinwar Kadın Merkezi eğitici kurslarla çalışmalarını sürdürüyor.

Çınar Belediyesi bünyesindeki Jinwar Kadın Merkezi, ilçede okuma yazma öğrenmek isteyen kadınlara yönelik Kürtçe ve Türkçe olmak üzere çift dilli okuma yazma kursu başlattı.

Kurulduğu günden bu yana Çınar'lı kadınları her alanda destekleyen kadın merkezi bu yıl erbane, toplumsal cinsiyet ve okuma yazma kurslarıyla desteklerini devam ettiriyor. Bu kapsamda başlatılan okuma yazma kursuna katılan kadınlar, okuma ve öğrenme fırsatı bulacak.

'Okuma Yazma Kursu Fırsattır'

Kursun açılışına Çınar Belediye Eşbaşkanı Necla Tamriş, eşbaşkan yardımcısı Berivan Dal ve belediye meclis üyeleri de ziyaret ederek başarılar diledi. Kursun sonunda okuma yazma öğrenen kadınların yaşamının kolaylaşacağını belirten Tamriş, okuma yazma kurslarının bu yönüyle kadınlar için bir fırsat olduğunu söyledi. Tamriş daha sonra defter, kalem ve kırtasiye malzemelerinin bulunduğu çantaları kadın kursiyerlere dağıttı.

Dersler hafta içi Çarşamba ve Perşembe günleri uzman eğitmen tarafından verilecek. Kurs bitiminde ise kadınlara okuma yazma sertifikası verilecektir.