Belediye Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi
Belediye Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi
Tarih : 12-12-2019 1583 defa incelendi

Çınar Belediyesi tarafından, tehlikeli meslek sınıfına giren Park ve Bahçeler Birimi personeline yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. İş sağlığı ve güvenliğinin öneminin anlatıldığı eğitimde çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar gibi önemli konular ele alındı.

Çınar Belediyesi Personel A.Ş tarafından düzenlenen eğitim İş Güvenliği Uzmanı Murat Tora ve Dr. Erdal Sayyiğit tarafından verildi. İş Güvenliği Uzmanı Murat Tora kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma yöntemlerini anlattı.

Eğitimde iş ekipmanlarının güvenli kullanımı,elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması, kişisel koruyucu donanım kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları, tahliye ve kurtarma gibi saha personeli için hayati önem taşıyan konular da ele alındı.

Dr. Erdal Sayyiğit ise iş sağlığı konuları, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, ilk yardım, tütün ürünlerinin zararları ve pasif etkilenim konularında personeli bilgilendirdi.